Hi, salam semua! Hanees kembali menulis. Siapa Hanees? Xkenal pun. Memang xglemer macam bloggers lain. So, mari kita berkenal-kenalan. Heh. Pertama sekali, Maaf. Belog ini mengandungi pengunaan Bahasa Melayu yang xberapa nak betul. Maaf atas segala kesulitan. I am writing just to express not to impress others. Thank you.

To Bloggers,

Thanks kerana membaca. And thousands thanks for those yang follow this blog. I appreciate it.

Wednesday, November 10, 2010

Hati cakap, Tangan menaip.

Posted by Cik Hanees at 3:54 AM
Salam semua. Lamanya xmenulis. Busy? Atau buat-buat busy? Ohh no no. Saya sedikit busy. Hari neh biar hati je bercakap. Tangan menulis. Dan mulut diam.


Pertama.
Perasaan ingin menulis berjela-jela sangat membakar. Fuhh. Malangnya, xda benda menarik mahu dikongsi. Susah jugak jadi penulis. Kalau otak xberfungsi. Semua benda xjadi. Tapi aku hanyalah penulis picisan. Baru belajar menulis walaupun sejak dari sekolah lagi aku attend kelas Bahasa Melayu. Ohh no no again. Bila membaca blog teman-teman. Aku akan berfikir. Best nya diorang. Life diorang happening je. Ada ja benda nak dicerita. Aku? Dull? Yeke? Bila lah nak hujan. Saya mahu rainbow dalam life saya. Haha. Sewel. Cukup bahagian penulisan. Hati nak terus membebel.


Kedua.
Boyfriend. Kadang-kadang aku terfikir. Apa lah faedahnya ada boyfriend. Nak cakap happy. Bukan 24/7 happy pun. Ada jugak jam jam yang sedih sampai xcukup air mata nak nangis. Ada boyfriend tempat kita nak rant? Ohh. fakta yang kadang kadang boleh diterima oleh segelintir dan tidak boleh oleh sesetengah. Tudia. Dah mabuk ka? Haha. Betul. Bagi aku lah. Benda benda yang umum macam masalah dengan kawan. Boleh laa nak p cerita kat si boyfriend tuh. Tapi bila masuk part masalah sesama sendiri. Agak susah lah nak p cerita kat dia. Takut takut silap hari bulan jadi kot lain. Setuju dengan aku? Apa? Tak??? Ada aku kesah. Sebab aku ada lah jenis yang xkan direct cakap kat Incik Boyfriend kalau ada masalah between kami. Gila straight aku confess. Hehh.


Ketiga.
Arghh. Sampai yang ketiga je aku dah blank. tuh lah. Kan aku dah cakap awal-awal. Hidup aku sangat dull. So, xda benda lagi yang hati aku nak cakap. Itu je kot untuk kali ini. Ingatan. Aku bukan penulis tegar. Aku malas. Maaf dengan tulisan aku yang hampeh.

2 comments:

princeduyong on November 10, 2010 at 5:24 AM said...

tulismje ikut kata hati hanis...

Cik Hanees on November 10, 2010 at 6:52 AM said...

nanti orang bosan dengar hati ja bercakap.

 

Belog Hanees Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez