Hi, salam semua! Hanees kembali menulis. Siapa Hanees? Xkenal pun. Memang xglemer macam bloggers lain. So, mari kita berkenal-kenalan. Heh. Pertama sekali, Maaf. Belog ini mengandungi pengunaan Bahasa Melayu yang xberapa nak betul. Maaf atas segala kesulitan. I am writing just to express not to impress others. Thank you.

To Bloggers,

Thanks kerana membaca. And thousands thanks for those yang follow this blog. I appreciate it.

Sunday, December 12, 2010

The New Chapter of Life is Officially Open.

Posted by Cik Hanees at 12:13 AM 0 comments
Salam semua! Dah berabad tak menulis kat sini. Connection internet kat rumah dah wassalam. So, tak dapat nak update. Lagi pun 2 3 menjak neh jiwa kacau. Kalau menulis pun bosan. Mesti cerita pasal nangis nangis je. Standard perempuan lah kan. Bila sedih menulis kat belog. Cakap pom pang pom pang. Kalau boleh bercakap lcd lappy tuh dah lama complain. Kan kan?


Apa yang jadi ada hikmahnya kan? Sekarang aku dah boleh terima apa yang jadi. Just berharap agar beliau sedar akan kesalahannya dan bertaubat. Instead of that, aku juga percaya bahawa Allah itu Maha Adil. Kalau kita buat buruk dekat orang, Buruk la balasannya. Dan sebaliknya kalau kita berbuat baik dengan orang.


So, dengan ini. Aku nak bagi tau. New chapter of life aku is officially open. Dah sambut Maal Hijrah kan? So, kita pun boleh mula bangun dan berhijrah. Tak kan nak duduk tersungkur je kan? Jom! Live a life!

Wednesday, November 10, 2010

Pabila Kawan Adalah Keutamaan.

Posted by Cik Hanees at 9:03 PM 0 comments
Hari neh, hati mahu bercakap lagi. Nak luah ketidak puasan hati maybe. Biasa lah dunia. Manusia xpernah puas. Astaghfirullah. Syukur Hanes. Syukur. Say alhamdulillah.


Persoalan.
Kenapa lelaki kalau dilihat lebih pentingkan kawan mereka berbanding buah hati sendiri?


Komen.
Kadang-kadang aku cemburu. Jealous. Bila buah hati aku lebih pentingkan sahabat. Maybe aku neh kuno. Yalah. itu pun nak cemburukan. Tapi tah laa. Kadang kadang sedikit terasa dengan tindakan beliau. Sensitif kah aku? Ya. dan bertambah sensitif. Bila terdetik je hati aku dengan apa yang dia buat. Buat aku rasa. Kenapa dia lebihkan kawannya. Aku neh siapa. Makin lama buat aku rasa makin xselesa. Maybe pada dia. Alah, benda simple kot. Tapi tah. Sangat terasa.


Kalau aku boleh jaga priority aku bila dengan teman dan dengan dia. Xkan dia langsung xboleh jaga keutamaannya. Mungkin aku neh bukan siapa siapa. Fuhh. Terasa sangat sastera. Ishh. Mesti bangga cikgu BM aku.


Itu je yang aku nak bebel. Geram. Stress. Sakit hati. Dah xtau nak ngadu kat siapa. So blog lah jadi teman.

Hati cakap, Tangan menaip.

Posted by Cik Hanees at 3:54 AM 2 comments
Salam semua. Lamanya xmenulis. Busy? Atau buat-buat busy? Ohh no no. Saya sedikit busy. Hari neh biar hati je bercakap. Tangan menulis. Dan mulut diam.


Pertama.
Perasaan ingin menulis berjela-jela sangat membakar. Fuhh. Malangnya, xda benda menarik mahu dikongsi. Susah jugak jadi penulis. Kalau otak xberfungsi. Semua benda xjadi. Tapi aku hanyalah penulis picisan. Baru belajar menulis walaupun sejak dari sekolah lagi aku attend kelas Bahasa Melayu. Ohh no no again. Bila membaca blog teman-teman. Aku akan berfikir. Best nya diorang. Life diorang happening je. Ada ja benda nak dicerita. Aku? Dull? Yeke? Bila lah nak hujan. Saya mahu rainbow dalam life saya. Haha. Sewel. Cukup bahagian penulisan. Hati nak terus membebel.


Kedua.
Boyfriend. Kadang-kadang aku terfikir. Apa lah faedahnya ada boyfriend. Nak cakap happy. Bukan 24/7 happy pun. Ada jugak jam jam yang sedih sampai xcukup air mata nak nangis. Ada boyfriend tempat kita nak rant? Ohh. fakta yang kadang kadang boleh diterima oleh segelintir dan tidak boleh oleh sesetengah. Tudia. Dah mabuk ka? Haha. Betul. Bagi aku lah. Benda benda yang umum macam masalah dengan kawan. Boleh laa nak p cerita kat si boyfriend tuh. Tapi bila masuk part masalah sesama sendiri. Agak susah lah nak p cerita kat dia. Takut takut silap hari bulan jadi kot lain. Setuju dengan aku? Apa? Tak??? Ada aku kesah. Sebab aku ada lah jenis yang xkan direct cakap kat Incik Boyfriend kalau ada masalah between kami. Gila straight aku confess. Hehh.


Ketiga.
Arghh. Sampai yang ketiga je aku dah blank. tuh lah. Kan aku dah cakap awal-awal. Hidup aku sangat dull. So, xda benda lagi yang hati aku nak cakap. Itu je kot untuk kali ini. Ingatan. Aku bukan penulis tegar. Aku malas. Maaf dengan tulisan aku yang hampeh.
 

Belog Hanees Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez